Şişmanlık Bize Ne Katıyor Ya Da Bizden Neler Götürüyor?

Şişmanlık vücutta fazla yağ birikimi olarak tanımlanırken, fazla kilolu olmak yağ, kemik ve kasların normal ağırlığından fazla olmasıdır. Şişmanlığın tek nedeni düzensiz ya da fazla beslenmek değildir. Birçok faktör genetik, hormonlar ve çevre bu durumu etkiler.

Şişmanlık vücutta birçok denge bozukluklarına yol açar. Örneğin vücudunuzdaki fazla yağ sizi daha çok yorar. Vücuttaki organların daha fazla çalışmasına neden olur. Bunların yanı sıra çoğu kronik hastalığın temelinde şişmanlık(obezite) yatmaktadır.

Şişmanlık sonucu artan yağlanma fiziksel aktiviteyi de kısıtlar hatta fiziksel aktivite yapmak istemezsiniz. Bu hareketsizlik ise kilo alımını daha çok artırır ve kas kaybına neden olur.

Şişmanlık psikolojik olarak da sizi etkiler. Özgüven eksikliği, dışarı çıkmaktan korkmak hatta aynaya bile bakmaktan korkar hale getirir.

Görüldüğü gibi şişmanlık birçok şeyi bizden götürürken, olumlu bir getirisi görülmemektedir. Peki, zayıflarsak bize neler getirir?

En başta özgüven artışı olur, mutlu olursunuz. Kendinizi sevmeye başlarsınız. Küçük çapta kilo azalması bile kan basıncı, kolesterol, kan yağları ve kan şekerini üzerinde olumlu etki gösterir. Ayrıca fazla kiloların kaybı ile birçok kronik hastalık oluşma riski azalır.