Sıklıkla beslenme programlarında her türlü çeşidi ile karşımıza çıkan salata ile zayıflamak mümkün mü?

Salata tüketmek konusuna bize katacaklarıyla başlayalım ;

Salata tüketerek mide hacminde doluluk ve dolayısıyla doygunluk hissederiz.

İçerdiği vitaminler sayesinde hem vitamin gereksinmemizi karşılar hem de diğer tükettiğimiz besinlerin emilimini/kullanımını artırır.

İçerdiği lif oranı ile sindirim sitemimize yardımcı olur ve kabızlık vb şikayetler oluşmasını önler.

Bu ve benzeri yararlarını saydığımız öğündeki yardımcımız ve destekçimizi demekki her öğünde kullanabiliriz. Önemli olan ise çeşitlendirmek ve salatanın bir destekçi veya öğün yardımcı olduğunu unutmamak.

Yani yapılması gereken öğün dağılımını iyi düzenlemek  o zaman salatanın bu güzel faydalarından yararlanabiliriz. Öğünde tek başına salata tüketmek bu yararlarından vazgeçmek anlamına gelir.

Salatayı öğünde nasıl kullanacağımızı öğrendik sıra ikinci aşamada salatanın içeriği konusu…

Salatayı yağsız tüketebiliyorsanız size tavsiyem ekstra yağ kullanmayın veya maksimum 1 tatlı kaşığı kullanın bu şekilde ordan kazandığınız 1 porsiyon yağ hakkınızı başka bir yerde kullanabilirsiniz.

Salatada kullandığınız besinleri her zaman çeşitli ve renkli tutun bu şekilde lezzetini ve tüketilebilirliğini artırabilirsiniz.

Ayrıca salatalarınızı zenginleştirmeyi unutmayın. Örneğin ;

Hellim veya diğer peynir çeşitleri , Nar , Mısır , ton balığı vb. besinlerle salatanın besin öğesi içeriğini artırabilirsiniz.

 

Sonuç olarak aklımızda kalması gereken ana öğünlerimizde kahvaltıda söğüş sebze veya öğlen akşam öğünlerimizde salata şeklinde ana öğüne ek/destek olarak zengin bir şekilde kullanabiliriz. Bu da bize sağlıklı beslenme ilkeleri doğrultusunda hem daha sağlıklı tercihler ve daha düşük kalorili besin seçimini ifade eder.