1.DEPRESYON: Depresyon beyinde başlar ve beslenme yetersizliğini beraberinde getirebilir. Örneğin proteinler aminoasit içerirler. Bitkisel proteinlerdense hayvansal proteinler daha kolay emilerek vücutta kullanılır.

Neden proteinler önemli? Beyin aminoasitleri kullanır. Sinir iletimi için zorunludurlar. Sinir iletimi ile vücut dengesi sağlanamazsa mutsuzluk,depsresyon,endişe gibi durumlar meydana gelir. İyi protein kaynaklı bir diyet bu dengenin sağlanmasını sağlar.

2.HİPERAKTİVİTE: Hiperaktivite de beyinle ilgili bir hastalıktır. Hiperaktif çocuklar zayıf bakteri florası ve sindirim sistemine sahip olmaya eğilimli olurlar. Buda bazı besinlerin vücutta emilimini zorlaştırır. Bazı bilim adamları doğal besinlerin hiperaktivitede beslenmeye yarı olabileceğini düşünmektedir. Örneğin ev yapımı probiyotik bu düşünce için iyi bir kaynaktır,sindirim sistemine yardımcıdır.

3.GEÇ KONUŞMA: Konuşmaya geç başlamak b-12 vitamini yetersizliğiyle ilişkilidir. Çocuklarda ilk başta b-12 suplemanı kullanılması önerilmez. Doğal kaynakladan b-12 vitamini alımı sağlanmalıdır. Kırmızı et,kümes hayvanları,balık,yumurta b-12 açısından zengin kaynaklardır.

4.DERİ YA DA SAÇ KURULUĞU:  Deri ve saçların kuruluğu genelde yağda çözünen A,D,E ve K vitaminleriyle ilgilidir.

5.DİŞLERİN ÜST ÜSTE BİNMESİ: Dişlerin üst üste büyümesinden çoğu ebeveyn kendini sorumlu tutmaz. Fakat dişlerin bu şekilde bozuk gelişimiyle beslenmenin ilişkisi vardır. Dr.Weston A,bütün dünyayı gezerek bu durumu araştırmış,hatta ikizleri incelemiş ve farklı besin tüketiminin dişlerde etkisini gözlemiştir. Yaşına uygun beslenmeme yada annenin hamilelik döneminde zayıf beslenmesi çocuklarda dişlerin yapısının bozuk olmasına yol açmıştır.

6.KAVİTE-BOŞLUK: Kavitelerin nedeninin fazla şeker tüketmekten dolayı olduğu düşünülür fakat bilim adamlarına göre bu durum mineral eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

7.SOĞUK ALINGINLIĞI: Çoğu zaman hastalanırız,fakat öncelikle diyetimizi değiştirirsek sağlığımızı da iyileştiririz. Çocuğunuzun sık hastalanmamasını istiyorsanız soğukta dışarıda oynamasına değil diyetine odaklanmalısınız.

8.HUYSUZLUK YA DA DUYGU BOZUKLUKLARI: Araştırmalara göre, omega-3 içeren besinler duygunun stabil kalmasında etkilidir.

9.ZAYIF KRANİAL YAPI: Araştırmalara göre, diş bozuklukları gibi kranial kemiklerin gelişimi de beslenmeyle ilişkilidir. Eğer hamileyken anne hayvansal kaynaklı besinler tüketmezse bozukluklar meydana gelmektedir. Sebze ve meyvelerde yine olmazsa olmaz besinlerdendir.

10.OBEZİTE: Düşünüldüğünde beslenme yetersizliği ile obezitenin ilgisi yokmuş gibi görülmektedir. Fakat tam olarak ilgili iki durum beslenme yetersizliği ve obezitedir.  Eğer yediğimiz yiyecekler beslenme açısından vücudumuzu doyurmazsa açlık hissederiz. Vücut kendini dengeye getirmek ister. Bu nedenle açlık sonucu fazla ve dengesiz besin tüketimi olur.